A Travellerspoint blog

Rallia

Koh Tao, Thaimaa

sunny 30 °C

Aamulla lähdin longtail-veneellä yksikseni keskustaan. Kenelläkään muulla ei varsinaisesti ollut asiaa sinne, joten lähdin itsekseni säätämään sähköpostien jne. kanssa. Tarkoituksena oli myös vuokrata jälleen kerran skootteri/maastoprätkä ja ajella sitten vierasmajalle vievää ”tietä” pitkin takaisin. Kuulin, että se on aivan kauhea, mutta en todellakaan tiennyt mitä odottaa...

Nojoo, vietettyäni yli kaksi tuntia internetissä lähetellen ja lukien sähköpostia, kirjoitellen edelliset kolme päiväkirjamerkintää ja ilmoittautuen yliopiston kursseille. Tämän jälkeen soitin pitkästä aikaa pari puhelua Suomeen. Hintaa koko lystille tuli yhteensä 10 euroa, mutta eipä sille mitään voi.

Tämän jälkeen etsiskelin sopivaa skootteria/prätkää hyvän aikaa ennen kuin löysin sopivan. Etsin alunperin skootteria, missä olisi maastorenkaat, mutta kun sellaista ei löytynyt päätin ottaa vähän haastetta ja vuokrasi kevarin, jossa oli 5 vaihdetta ja maastorenkaat. Olin aikaisemmin ajanut ehkä kaksi kertaa mopolla, jossa oli vaihteet joten alku oli hieman hankalaa. Niin, ei minulla todellakaan mitään kevarikorttiakaan edes ole, mutta täällä semmosia ei paljon kyselty =). Ja kolmen vuoden skootterikokemus yhdistettynä kuorma-autokorttiin antanee tarpeeksi hyvät perusteet ajaa kevarilla, kunhan vaihteisiin tottuu.

Pienen totuttelun jälkeen lähdin suunnistamaan saaren toiselle puolelle kohti vierasmajaa. Tie olisi antanut jo mukavat adrenaliinipotkut kokeneemmallekkin endurokuskille, mutta itse olin tosiaan ensimmäistä kertaa kevytmoottoripyörän puikoissa. (125 kuutiota siis, oma skootterini oli 50 kuutiota) Nautin silti jokaisesta töyssystä ja mahdottomalta näyttävästä ylä- tai alamäestä. Kerrankin oli kunnolla haastetta. Lopulta pääsin perille ja kävin moikkaamassa reissukavereitani.

Tämän jälkeen totesin, että valoisaa aikaa on ainakin puolitoista tuntia vielä jäljellä, joten lähden vielä ajelulle. Päätin käydä kaupungissa testaamassa, kuinka kauan sinne kestää ajaa. Viimeksi ajo oli varsin epävarmaa, enkä edes katsonut kelloa. Puoli tuntia siihen meni per suunta. Takaisin päästyäni valoisaa aikaa ja ajointoa riitti vielä, joten lähdin vielä ajamaan rallia tuolle haasteelliselle tielle.

Niinhän siinä sitten kävi. Eräässä ylämäessä ajoin töyssyyn, pyörä pysähtyi, sähläsin vaihteiden kanssa, lähdin liukumaan taaksepäin ja yhtäkkiä löysinkin itseni kyljeltäni alamäestä. Ei kuitenkaan mitään vakavaa. Pyörään ei tullut edes naarmuja ja itsekin selvisin vain pienellä naarmulla jalassa, josta ei edes tullut verta. Olo tuntui vähän vähemmän Valentino Rossimaiselta, kuin 5 minuuttia sitten. No, ehkä tunnen rajani nyt paremmin.

tie 1.jpg
Tien toiseksi vaikein kohta. Huomaa alamäen puolivälissä oleva harjanne, jonka taakse ei edes näe. TODELLA jyrkkä kohta
tie 2.jpg
Alamäen lopussa kakkonen silmään ja hanaa, niin pääsee ylämäen päälle, kuin itsestään.

Posted by Cyykky 22:00 Archived in Thailand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint