A Travellerspoint blog

Angkor Wat

Siem Riep, Kambodza

semi-overcast 30 °C

Vääntäydyimme sängystä ylös noin yhdeltätoista ja aloimme valmistautua päivän temppelikierrokseen. Koko maan varmasti suurin ja suosituin nähtävyys on Angkorin temppelialue. Täällä kaikki on muutenkin Angkoria. Hotellien nimet, katujen nimet, matkatoimistot ja ravintolat ovat nimetty Angkorin mukaan. Luonnollisesti myös Kambodzan kansallisolut on, mikäs muukaan, kuin ”Angkor Beer”.

Saimme hostellista jokaiselle oman skootterin ja kuskin hintaan 5 dollaria/päivä. Kuskit ajoivat meidät temppelialueelle ja neuvoivat mihin kannattaa mennä. Tämän jälkeen he siirtyivät odottelemaan, että tulisimme takaisin.

Temppelit olivat suorastaan uskomattomia. Parhaimmillaan yli 800-vuotiaat rakennukset olivat yhä pystyssä ja lähes kaikkiin pääsi sisälle. Ilman näitä temppeleitä, koko maan turismi olisi lapsiprostituution varassa. Vastaavaa ei näe missään muualla. Kuulin muilta jo Kambodzassa käyneiltä, että temppelit ovat hienoja, mutta en odottanut mitään tällaista. Siksipä laitoin ennätysmäärän kuvia tämän päivän kirjoitukseen. Nämä ovat muuten samat temppelit, missä Tomb Raider-elokuva on kuvattu.

Kuvat ja kuvatekstit kertokoon päivän kohokohdat:

angkor2.jpg
Portti temppelialueelle
angkor1.jpg
Isoimpaan temppeliin vei catwalk-tyylinen tie
portaat1.jpg
Paikallista porrastaidetta. Rukoilemisesta ei aikanaan ainakaan tehty tarkoituksella liian helppoa.

mpmtemppeli.jpg
Minä, Pia ja Mette erään temppelin ulkopuolella.

Illalla söimme verrattain kalliissa pizzeriassa verrattain kehnoa pizzaa ja ajoimme kuskiemme kanssa takaisin hostellille. Tytöt menivät suoraan huoneeseen, itse jäin juttelemaan hetkeksi muiden bussissa tulleiden kanssa. Ennen pitkää raahauidin itsekin yläkertaan.

Posted by Cyykky 12:45 Archived in Cambodia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint