A Travellerspoint blog

Kohti Bangkokia - viimeistä kertaa

Siem Riep, Kambodza - Bangkok, Thaimaa

sunny 31 °C

Aamulla hyvästelin tytöt pikaisen aamiaisen jälkeen. Heidän kyytinsä lähti hieman omaani aikaisemmin ja kun oma kyytini oli 15 minuuttia myöhässä ehdin jo hieman hermostua. Pääsin kuitenkin aikanaan ”bussiasemalle” ja istuin odottamaan ”bussia” muutaman muun turistin kanssa. Pian yksi etäisesti autoa muistuttava 60-luvun museojäänne kaarsi pihaan, enkä kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota. Pian eräs hälyttävä ajatus alkoi kehittyä mielessäni. ”Ei kai se vaan ole tuo...” 5 minuuttia myöhemmin löysin itseni kyseisen ruosteläjän etupenkiltä valmiina viimeiseen bussiseikkailuun.

Ja seikkailu se jälleen kerran oli. Heti alkuun kysyin kuskilta, että ”toimiiko tuo radio?”. Saatuani odotetun vastauksen aloin hieman pettyneennä lukea kirjaa. Musiikki olisi varmasti piristänyt matkaa huomattavasti. No, radio ei toiminut, mutta kuski ja apukuski paikkasivat ongelmaa laulamalla paikallisia kansantanhuja Siem Riepistä rajalle asti.

Sama tie, kuin tullessa tarjosi jälleen kerran samat töyssyt ja maisemat, joskin tällä kertaa ehdin jo luulla pääseväni ongelmitta perille. Kuitenkin vain pari tuntia ennen rajaa ”autostamme” puhkesi rengas. Se ei menoa kuitenkaan sen suuremmin haitannut. Edessä häämöttävä pikkukaupunki tarjosi renkaan paikkauspalvelua paikallisella tehokkuudella. Vajaan tunnin ylimääräisen varjossa seisoskelun jälkeen hyppäsimme takaisin "autoon". Tällöin viimeistään huomasin vaihtaneeni väriä. Tieltä nouseva punainen pöly oli löytänyt tiensä pikku maantiekiitäjämme sisäpuolelle. (Matkatoimisto, mistä ostin lipun sanoi, että autossa on ilmastointi. Se luonnollisesti tarkoitti sitä, että ikkunoita pidettiin auki koko matkan.)

Viimeiset 10000 töyssyä kuluivat varsin nopeasti ja päästyämme tuttuun rajakaupunkiin hyppäsin tyytyväisenä ulos ”bussista” ja lähdin lompsimaan kohti passintarkastusta. Rajamuodollisuudet sujuivat yllättävän helposti ja ehdin jo luulla, että olisin Bangkokissa ennen kahdeksaa. Olin jälleen kerran turhan optimistinen. Rajan jälkeen löysin ison läjän turisteja, jotka olivat myös menossa kohti Bangkokkia. Seuraavan kahden tunnin aikana kaipasin eurooppalaista tehokkuutta enemmän, kuin koskaan. Paikallinen neronleimaus oli kuljettaa ihmiset pienissä ryhmissä rajalta bussiasemalle ja siellä sitten kerääntyä busseihin. Käytössä oli yksi auto, joten operaatioon kului aikaa aivan uskomattoman paljon. Vielä, kun olin yksi viimeisistä jonossa (kiitos puhjenneen renkaan), jouduin odottamaan kauiten. Juttelin erään ranskalaisen pariskunnan kanssa ja ihmettelin heidän kanssaan, miksi bussi ei voinut tulla hakemaan ihmisiä suoraan rajalta? Tilaa lastaamiseen olisi rutosti ja ylimääräistä logistiikkaa pienempien autojen kanssa ei tarvittaisi. Suureksi yllätykseksi viimeinen bussi tulikin hakemaan meidät suoraan rajalta ja lähdimme viimein kohti Bangkokia.

Viidentoista tunnin matkan jälkeen paluu Khao San-kadulle tuntui uskomattoman hienolta. Kello oli kymmenen illalla ja katu oli täyttynyt toiminnasta. Joka puolella soi erilainen musiikki ja kävelin tavaroideni kanssa täydessä hurmoksessa hostellia etsien. Suurin osa paikoista oli ehtinyt täyttyä, joten jouduin tyytymään kohtalaisen kalliiseen vaihtoehtoon. Huoneesta jouduin maksamaan 13 euroa yö, mutta olin sen verran väsynyt ja nälissäni, etten välittänyt. Halusin vain mahdollisimman äkkiä suihkuun ja illalliselle.

Venytin viimeistä iltaa pelaamalla biljardia paikallisia vastaan samassa paikassa, jossa pelasin ensimmäisenä yönä koko reissulla. Yöunet jäisivät sopivan lyhyeksi. Pystyisin paremmin nukkumaan lentokoneessa seuraavan yön.

DSCN3060.JPG
Uljas menopelimme
DSCN3069.JPG
Jos tie näyttää paikoin tältä, ei ole ihme, että joudumme pysähtymään...
DSCN3071.JPG
...täällä

Posted by Cyykky 12:57 Archived in Cambodia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint