A Travellerspoint blog

"Takaisin" Koh Samuille

Koh Tao -> Koh Samui, Thaimaa

sunny 33 °C

Aikainen herätys lauttaa varten ei tuntunut mitenkään inhimilliseltä, mutta pakko se oli kestää. Pakkasimme viimeiset tavarat Sunen kanssa ja lähdimme venetaksilla kohti Koh Taon "keskustaa". Molempien lautat lähtisivät kymmeneltä (paikallista aikaa, eli käytännössä 10:45) ja ah sitä autuutta, kun sai olla kerrankin yksin. Ensimmäistä kertaa koko matkan aikana olin tosiaan yksin. Ja vieläpä liikkeessä. Istuin veneen kannella ja luin Dan Brownin Angels & Demonsia. Välissä piti vaihtaa venettä, mutta ei se tahtia haitannut. Nautin jokaisesta minuutista yksin. Tiesin, että seuraava viikko menee taas suuressa ihmishulinassa. Mikäs siinä jos on ihmisiä ympärillä, mutta välillä on loistavaa olla vain "Me, Myself and I".

Nojoo, lautan jälkeen tunnin bussimatka vei suoraan hostellin ovelle ja löysinkin vaivatta Teon (ITA) ja Ryanin (CAN). Meitä on täällä kohtalaisen paljon. Edellisten lisäksi Mette (DEN), Ico (ITA), Mae (USA), Tiago (BRA), Laura & Enrico (ITA), James & Gwen (USA). Ja huomenna tulee neljä lisää ja ylihuomenna vissiin taas neljä.

Paikka on perus-mukava turistiranta, joka tarjoaa loistavaa vaihtelua Koh Taon idylliselle rauhallisuudelle. Päivisin maataan auringossa, pelataan rantalentistä tai keksitään jotain muuta. Iltaisin etsitään rannalta joku houkutteleva illalliskohde ja valloitetaan se porukalla. Tänä iltana söinkin aimoläjän "Barracudaa" (netistäkään ei löytynyt suomennosta) ranskalaisten kera.

Loistava veto vaihtaa paikkaa ja porukkaa.

samui lentis.jpg
Beach Volley

Posted by Cyykky 20:45 Archived in Thailand Comments (0)

Viimeinen päivä täällä

Koh Tao, Thaimaa

sunny 34 °C

Noniin,

päivä oli jokseenkin yhtä produktiivinen, kuin edellinen pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Kävelimme Sunen kanssa keskustaan pitkästä aikaa kirjoittamaan nettipäiväkirjaa jne. jne. Siellä meidän majapaikassa on sähköt (klo 18:30-01:00 jos toimii) ja nettikin pitäisi yhdeltä koneelta löytyä, mutta siinä on aina jotain mätää. Siksipä en pystynytkään kirjoittamaan kolmeen päivään.

Joo, kaupungista löydettiin mahtava pizzeria. En ollut syönyt pizzaa koko matkan aikana, joten se oli juuri sitä, mitä tarvin siinä kohtaa. Pizzan jälkeen olisin vuokrannut skootterin (4 euroa päivä...huu...), mutta en ottanut passia mukaan majapaikasta, joten se jäi väliin, ehkä myöhemmin.

Tänään oli tosiaan viimeinen päivä täällä. Huomenna lähden "takaisin" Koh Samuille, jossa on jo aika paljon porukkaa odottamassa täydenkuun bileitä, jotka pidetään naapurisaarella. Emme aio yöpyä bilesaarella vaan juhlia aamuun asti ja ottaa sitten vaan vene takaisin kotisaarellemme.

Tämä paikka oli hyvä pysäkki tähän kohtaan. Majapaikka on todella eristyksissä kaikesta muusta ja saa olla aivan rauhassa jos haluaa. Mutta, neljä päivää tekemättä yhtään mitään riittää vallan mainosti. Kaksi päivää lisää ja tulisin hulluksi. Huomenna tulee taas muutosta niin ympäristöön, kuin ihmisiinkin. Sune nimittäin ilmoitti, että hän lähtee Bangkokkiin ja koittaa saada aikaisemman lennon takaisin (Ei äiti, minä en aio tehdä samoin...) Joten, huomenna vaihtuu porukka ja paikka.

Sitä odotellessa...

Posted by Cyykky 05:54 Archived in Thailand Comments (0)

Ei mitään

Koh Tao - Thaimaa

semi-overcast 29 °C

Tänään en ole tehnyt mitään, en siis yhtään mitään. En mennyt mihinkään, en tehnyt mitään, mikä kuluttaisi energiaa enempää, kuin shakinpeluu ja yksinkertaisesti vaan lepäsin. Päivän rankin hetki taisi olla, kun roudasin pyykkisäkin ylämäkeä pitkin mökille. Sen verran täytyy sanoa, että olen nyt pelannut n. 6 peliä shakkia ja viimeinkin onnistuin puoliltaöin päihittämään Eranin. Kaikki muut matsit olen hävinnyt milloin ketäkin vastaan.

Onneksi parin päivän päästä ihmiset alkaa kerääntyä Koh Samuille odottamaan täydenkuun bileitä. Jos pitäisi viikkokin vielä vain olla möllöttää, tulisin varmaan hulluksi. Mutta pari-kolme päivää tekemättä mitään tekee kyllä hyvää. Ylihuomenna haluan kuitenkin jo varmasti taas jotain toimintaa.

Posted by Cyykky 23:20 Archived in Thailand Comments (0)

Kiertelyä Koh Taolla

Koh Tao - Thaimaa

sunny 32 °C

Puolenpäivän aikaan (+- 2 tuntia, otin kellon pois, kun tulin tänne) lähdimme koko porukalla takaisin kaupunkiin odottelemaan lähtevien lauttaa Koh Samuille. Lounastimme viimeistä kertaa yhdessä ja hyvästeltyämme lähdimme kävellen takaisin Sai Thongiin. Ensi vuonna AIM & IJBC on Ruotsissa ja Gee jo ainakin lupasi tulla pyörähtämään Suomessa ennen/jälkeen kokousta. Samaten Tom (AUT), joka lähti jo muutama päivä sitten lupasi tulla käymään kokouksen hujakoilla. Sinänsä mukavaa, harvemmin kukaan Turkuun muuten eksyy.

Päästyämme takaisin päätimme ottaa uuden suunnan toiselle puolelle Koh Taoa. Manel Portugalista oli toisella puolella saarta oman delegaationsa kanssa ja päätimme lähteä koittamaan onneamme, jos vaikka löytäisimme hänet. Tiesimme hotellin nimen, mutta emme olleet saaneet mitään kontaktia häneen pariin päivään.

Reilun puolen tunnin kävelyn jälkeen löysimme, kuin löysimmekin paikan ja lopulta myös itse Manelin. Emme viipyneet kauaa, lähinnä istuimme rannalla ja juttelimme jonkun aikaa. Manel lähtisi parin päivän päästä takaisin, joten emme edes tehneet minkäänlaisia suunnitelmia mitä tehdä saarella yhdessä. Aikamme juteltuamme lähdimme vaeltamaan takaisin kohti Sai Thongia.

Suihkun jälkeen en oikeastaan tehnyt mitään. Joko löhösin rannalla, luin kirjaa, tai molempia yhtäaikaa. Illalla otin turpaani shakissa parilta tyypiltä ja aikanaan menin nukkumaan.

Posted by Cyykky 23:19 Archived in Thailand Comments (0)

Paratiisi

Koh Tao - Thaimaa

semi-overcast 31 °C

Heräsimme aamulla erittäin aikaisin Sunen kanssa ja lähdimme veneellä kohti Koh Taoa. Thaimaan itäpuolella on kolme suurta saarta: Koh Samui, Koh Phag Nan ja Koh Tao. Samui lienee tunnetuin ja isoin, Phag Nanilla on aina täyden kuun aikaan 7000-10000 hengen rantabileet (sinne) ja Koh Tao on pienin kolmesta, sekä tunnettu sukeltajan paratiisina. Lisäksi yksi Israelin junioreista sanoi, että hänen ystävänsä on töissä yhdessä vierasmajassa Koh Taolla ja saisimme kuulemma asevelihintaan mökkejä sieltä.

Venematkaa voisi kutsua mukavaksi. Kerrankin 1. luokka tarkoitti Ensimmäistä Luokkaa. Käytössä oli viimeisen päälle moderni katamaraani joka vei meidät melkoista vauhtia määränpäähän. Lisäksi henkilökunta oli varmaan ihan oikeasti käynyt joitain asiakaspalvelukursseja, kun palvelu tuntui pelaavan juuri niin kuin pitäisikin. Perille päästyämme törmäsimme heti Daniellaan ja Eraniin israelista, jotka olivat niinikään matkalla samaan paikkaan. Paikan nimi on Sai Thong resort ja sinne pitää joko kävellä 30min viidakon läpi tai ottaa venetaksi. Päädyimme jälkimmäiseen, koska se ei maksanut mitään ja meillä oli aika lailla kuitenkin tavaraa mukana.

Venetaksi oli kokemus sinänsä. Se oli samanlainen, kuin millä olimme kiertäneet Bangkokin jokia, paitsi että laidat olivat ainakin 20cm matalammalla. Sitten, kun alkoi tulla aaltoja saimmekin käytännössä kaikki tavaramme likomäriksi, kun pari isompaa aaltoa tuli suoraan laidan yli sisään. Pelkäsin jo kannettavan tietokoneeni puolesta, mutta hyvin näyttää toimivan edelleen. Tosin, vanha kännykänrutku ei enää toimi.

Märät vaatteet ja hajonnut kännykkä ei paljoa stressannut enää, kun tajusin, että tämä on juuri sitä, mitä lääkäri määräsi. Löysin paratiisin, enkä lähde täältä ennen kuin löydän jotain parempaa tekemistä. Kun saimme tavaramme mökkiin, lähdimme lounaalle alakertaan.

Meitä on täällä 8 tällä hetkellä. Minun ja Sunen lisäksi täällä on Tiiram (AUT), Olimpia & Federica (ITA), Gee (EGY), sekä tietysti Eran ja Daniella. Paikan omistaa israelilainen CISV-perhe ja perheen poika Stav on täällä pitämässä huolta paikasta. Ilta menikin rannalla löhöillessä ja illalla chillailimme paikallisessa Banana Baarissa. Tiiram, Federica, Olimpia ja Gee lähtisivät huomenna kotia kohti, joten otimme kaiken irti viimeisestä illasta.

venematkalta.jpg
Maisemia venematkalta saarelle
posse.jpg
Meidän "posse". Vasemmalta oikealle: Eran, Federica, minä, Daniella, Sune, Gee, Olimpia ja Tiiram

Posted by Cyykky 23:14 Archived in Thailand Comments (0)

Koh Samui -> Koh Phag Nan

Koh Samui & Koh Phag Nan

overcast 29 °C

Perillä odottelimme hetken kuljetusta veneelle ja vene lähti melkein heti, kun pääsimme sinne. Parin tunnin päästä olimme viimein Koh Samuilla. Suunnistimme saman tien nettikahvilaan tarkistamaan, olimmeko saaneet tarkempia koordinaatteja kavereiden olinpaikasta. Pettymys oli kohtalainen, kun saimme tietää, että he olivat n. puoli tuntia aiemmin lähteneet samasta satamasta Koh Taolle. Se oli samalla viimeinen vene kyseiselle saarelle, joten päätimme tehdä johtajaratkaisun.

Koh Samuin ja Koh Taon välissä on kuuluisa Koh Phag Nan, jossa pidetään 20.8. se Full Moon Party, josta olen kertonut jo aiemmin. Sinne lähtee vene neljältä, joten menemme yöksi sinne, varaamme hostellin itsellemme ja mahdollisimman monelle kaverille jo viikkoa etukäteen (joka ei ole mitenkään hirveän aikaisin, sinne on tulossa 7000-10000 ihmistä), nukumme yön siellä ja lähdemme ensimmäisellä mahdollisella paatilla Koh Taolle. Se on Thaimaan yksi kuuluisimmista sukelluspaikoista, joten mistäs sitä tietää vaikka löytäisin itseni vedenalaiselta kurssilta.

Mitään sen suurempaa tuskin enää teemme tänään. Kunhan löydämme kivan hostellin Sunen kanssa, käymme illallisella, kierrämme vähän paikallista kaupunkia ja lopetamme siltä erää siihen. Koh Taolla on kaksi erittäin hyvää IJBC-kaveria (Manel Portugalista ja Gee Egyptistä) sekä pari muuta tyyppiä, joten viikko siellä on varmasti upea.

Posted by Cyykky 00:00 Archived in Thailand Comments (0)

Lähtö Koh Samuihin.

Bangkok - Koh Samui, Thaimaa

overcast 27 °C

Pitkän yön jälkeen ei voinut herätä kuin pirteänä. Tänään lähdettäisiin Koh Samuille (tunnetaan myös Samui-saarena). "Luksus"-Bussi lähtisi illalla kuudelta ja matkaa tosiaan riittäisi 16 tunnin verran. (ja hintaa lystille tuli 8 euroa...=)

Päivällä talsimme Siam Squarelle, jonka piti olla joku mahtava shoppailupaikka, mutta itse en ainakaan saanut mitään kiksejä amerikkalaistyylisestä kauppakeskuksesta keskellä Bangkokkia. Mitään ei ostettu ja lähdimmekin taksilla takaisin. Lounaan jälkeen kävin "ruotsalaisessa thai-hieronnassa" (mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan, en viitsinyt kysyä). Hintaa tuli 5 euroa ja vaikka se ei ollutkaan mitään aivan äärimmäisen upeata, oli se ehdottomasti hintansa väärti.

Hieronnan jälkeen kävin vielä kahvilla ja sen jälkeen olikin aika hakea tavarat hostellista ja hyvästellä Tom, joka lähtisi samana iltana takaisin Austraaliaan. Harmi sinänsä. Emme tunteneet entuudestaan, mutta tulimme sitäkin paremmin toimeen. Mutta, Tom on tulossa ensi vuonna samaan kokoukseen, joka pidetään Ruotsissa ja sovimmekin, että hän tulee käväisemään Suomessa sen jälkeen.

Bussi ei ollut ihan sitä, mitä luvattiin, mutta mukavampi, kuin mikään bussi mikä Suomessa kulkee. Pysähdyimme pari kertaa "illalliselle", eli 10min ja 30min pysähdyksien aikana ehti ostamaan justiin Pringles-purkin ja Sprite-tölkin. Pysähdyksien jälkeen sain yllättävän hyvin unta ja heräsinkin käytännössä vasta, kun olimme perillä.

Jatkuu seuraavan päivän kertomuksessa ->

Posted by Cyykky 23:09 Archived in Thailand Comments (0)

AIM loppuu - välipäivä Bangkokissa

Bangkok, Thaimaa

semi-overcast 28 °C

Noniin,

aamulla ei enää tarvinnut herätä Suomi-delegaation palaveriin, joten nukuin johonkin kymmeneen. Aamupäivä menikin tehokkaasti pakatessa ja puoliltapäivin lähdimmekin Sunen (Tanska) ja Tomin (Australia) kanssa takaisin Bangkokin reppuselkäkeskukseen. Alunperin meidän piti lähteä jo samana iltana Koh Samuille bussilla, mutta kumpaakaan, minua eikä Sunea ei oikeen napannut samana iltana lähteä. Päätimmekin jäädä yöksi Bangkokkiin, kerätä voimia ja lähteä vasta seuraavana päivänä. Matka kestäisi kokonaisuudessaan kuitenkin melkein 16h.

Välipäivä Bangkokissa osoittautui hyväksi ideaksi. Suurin osa kokousväestä oli jäänyt yöksi Bangkokkiin niin kuin mekin. Kun käveli Khao San-katua pitkin ei voinut olla törmäämättä jossain kohtaa johonkin tuttuun. Järjestimmekin megaillallisen n. 30 hengen kera illalla ja suuntasimme sieltä irlantilaiseen pubiin, minkä olin löytänyt aiemmin päivällä. Ilta meni todella mukavasti. Porukkaa tuli jatkuvasti lisää ja saimme hirveällä mäihällä jopa oman CISV-nurkkauksen sieltä baarista jossa kaikki mahtui istumaan jos halusi. Luulisin, että meitä kävi siellä vajaa 40 koko illan aikana.

Puoliltaöin päätettiin, että huomenna on pitkä päivä ja menimmekin hostelliin nukkumaan.

Posted by Cyykky 23:03 Archived in Thailand Comments (0)

AIM 5. päivä

Bangkok, Thaimaa

semi-overcast 28 °C

Noniin, AIMin viimeinen päivä ja paljon tehtävää. Tänään tehtäisiin kaikki päätökset muutoksista mitä eri maat on ehdottanu. JB:n rakenteen uudet ja tarkemmat määritykset sisältävä opus, O-15 tuli voimaan muiden muutosten lomassa. Suurimpia muutoksia on varmasti CISV:n tuleva re-brändäys. Seuraavan parin vuoden aikana CISV:n julkikuvaa tullaan modernisoimaan ja mm. logo menee uusiksi. Tarkkaa listaa en voi laittaa, koska en edes muista kaikkia, mutta asiaan varmasti palataan myöhemmin. Saimme viimeisen session jälkeen myös vähän esimakua taifuunista, kun ulkona yhtäkkiä alkoi aivan sairas myräkkä. Sama, kuin suomalainen lumimyrsky, mutta veden kanssa.

Illalla oli farewell party. Kaikkia oli pyydetty tuomaan kansallispuvut ja suomalaisilla olikin kaikilla. Saimmekin ensimmäisen tunnin hymyillä koko ajan, kun kaikki halus kuvia meistä. Nimittäin millään muulla näin isolla delegaatiolla ei ollut kansallispukuja, ainakaan kaikilla.

Yksi parhaista jutuista AIMissa on aina se, kun farewell partyn virallinen osuus päättyy ja tanssilattia avataan. Nimittäin "vanhukset" ryntäävät kilpaa tanssimaan. Ja siellä ei juuri jarrutella. Ihan oikeasti, kun kävin ensimmäisen 10 minuutin jälkeen katsomassa, lattialla oli n. 70 ei-junioria ja ehkä 5 junioria. Luonnollisesti vaaka kääntyi, kun ilta vaihtuu aamuksi. Oli kyllä ihan uskomattoman hauskaa. Enää ei tarvinnut miettiä, että "Hitto, kun pitää herätä huomenna taas puoli kahdeksalta". Eikä tarvinnut, taisi mennä lähemmäksi sitä puolta kahdeksaa se nukkumaanmeno.

IMG_0549.jpg
Minä ja Japanin tytöt
IMG_0548.jpg
[i]Suomen delegaatio ja Antti Kangaslahti IO:sta. Vasemmalta: Antti, Katri, Sini, Nina, Iikko ja minä.

Posted by Cyykky 03:01 Archived in Thailand Comments (0)

AIM 4. päivä

Bangkok, Thaimaa

semi-overcast

Pitkä ja raskas päivä.

Aamupäivä meni hyvinkin pitkälti komiteahuoneessa koneen ääressä. Kirjottelin kaiken näköstä ja rakentelin nettisivuja komiteoille. Välillä kävin plenaryssä moikkaamassa Siniä ja muita. Mitään kovin erityistä ei ennen iltaa tapahtunut. Illalla oli hieman erilainen illallinen. Buffetin sijaan ruoat kannettiin pöytään ja meillä oli paikallinen guest-speaker pitämässä puhetta. Äijän CV oli pöydillä silloin, kun istuimme alas ja voin kertoa että se mies on nähnyt paljon. Takana on uraa ulkoministerinä, maatalousministerinä, suurlähettiläänäkin muistaakseni ollu. Asunu filippiineillä ja vaikka missä. Sen lisäks sillä oli jotain 5 yliopistotutkintoa takana. Merkittävä mies ja piti kyllä hyvän puheen jonka pääteema oli johtaminen.

Puheen jälkeen minä ja Tom (australia) päästiin vihdoin ja viimein saunaan. Paikalliset miehet viettää kuukausia luostareissa mietiskellen miten päästä nirvanaan. Siihen minulle riitti tuommosen päivän jälkeen sauna ja kylmä olut. Kaiken lisäksi tein kikan, mitä meilläpäin sanotaan kiukaan tappamiseksi. Eli toisin sanoen ihan saunomisen päätteeksi viskotaan kiukaalle vettä niin kauan, kuin mies kestää (Tom jostain syystä katosi johonkin jo heti alkuun) ja sitten lopetetaan saunominen ja vaihdetaan vaatteet jne. Adrenaliinitaso putosi vähän saunomisen jälkeen, kuin lehmän häntä ja en muista milloin viimeksi olisin ollut niin rentoutunut.

Saunomisen alussa nähtiin mielenkiintoinen episodi paikallisen henkilökunnan ja minun välillä. Ne ei meinannu saada sitä saunaa ensiks päälle, ja oli jo kaivamassa ohjekirjaa, kun minä tulin väliin ja sanoin "Antakaas ku minä..." Saunan päälle laittamisen taito kun on osa suomalaisen DNA:ta.

Posted by Cyykky 20:19 Archived in Thailand Comments (0)

AIM 3. päivä

Bangkok, Thaimaa

rain 29 °C

Huhhuh, kello on vasta 2240, mutta alan olla nukkumaanmenokunnossa.

Pitkä päivä alkoi jo klo 0700 aamulla, kun heräsin ja lähdin aamupalalle. En ollut nukkunut edellisenä yönä, kuin pari tuntia, mutta jostain syystä ei kuitenkaan väsyttänyt. Huonekaverini lähti viime yönä takaisin Guatemalaan, joten viettäisin loppuAIMin täällä yksin. Aiheeseen liittyy kuitenkin pieni ongelma. Mario ei jättänyt avainta vastaanottotiskille, eikä huoneeseen, eikä myöskään antanut sitä minulle. Lopputulos lienee se, että avain on tyytyväisenä toisella puolella maapalloa Marion taskussa. Ei siis kovinkaan vahva suoritus. En vielä tiedä tarkkaa lopputulosta, koska en ole saanut Mariota kiinni.

Ei se mitään, pystyn kyllä elämään asian kanssa. Voin aina mennä kuudenteen kerrokseen, missä huoneemme on, etsiä jostain siivoojan, talkkarin tai "Joku muu, mikä?":n, joka tulee ystävällisesti avaamaan oven. Luulisin, että seuraavan kolmen päivän aikana tunnen talon joka siivoojan nimeltä. Mikäs siinä.

Tänään oli ns. excursio päivä vaihtoehtona olis ollu krokotiilifarmia ja temppeleitä (ihan, kun en olis nähny niitä jo) ja jopa LW:tä, mutta päätin jäädä tänne nukkumaan pariks tunniks ja sen jälken duunailla minutesit loppuun. Näin kävikin, n. kello 11 thaimaan aikaa minutesit löysivät tiensä nettiin. Ne löytää osoitteesta http://www.ijb.cisv.org -> Archive. Sitten kirjautuu share.cisv.orggiin sisään ja etsii sieltä kansion /DocumentsByYear/2005/IJBCminutes. 27 sivua täyttä tavaraa. JBläiset: Kannattaa myös napata sieltä kansiosta se announcement_minutes.doc (tai joku semmonen) Näätte mimmoset laput laitoin hissien sisälle kaikkien nähtäväks. Näkemisen arvoinen.

Iltapäivällä ihmiset alkoivat palailla excursioilta (ne harvat, jotka jaksoivat lähteä) ja sessiot alkoivat rullaamaan. Vuorossa oli huippujännittävät talouskomitean ja vakuutuskomitean esitykset ja Sini varoitti minua tulemasta alas plenaryyn. Kuolisin kuulemma tylsyyteen =) Ja mikäs siinä, mun roolini täällä ei olekaan istua siellä kaikkia sessioita.

Paljon mielenkiintoisempi oli Antti Kangaslahden (IO) ja erään toisen markkinointityypin esitys CISV:n uudelleenbrändäämisestä. Kyllä, CISV:n huippumodernia logoa ollaan uusimassa kaiken muun näkyvyyden ohella. Sitten seurasi varmasti AIMin tähän asti jännittävin osa. IJR-äänestys. Pitkien selittelyjen jälkeen me NJR:t sysäsimme trusteet sivuun ja otimme vaaliuurnat haltuun. Kandidaatteja oli kaksi, Maisa (Libanon) ja Astrid (Tanska). Pohjoismaalaisuudestani huolimatta olin ehdottomasti Maisan puolella. Teki vaikutuksen IJBC:n aikana jne. Lopputulos oli kuitenkin se, että seuraava IJR on tanskalainen.

Jotkut onnekkaat saivat seurata Live@IJR-elections.fi esitystä MSN:n kautta. Jose, Eetu ja lopuksi myös Tuomas seurasivat silmä kovana selostustani. Kerroin koko ajan reaaliajassa mitä tapahtuu tyyliin:

...
kirjoitan nimen paperiin
taitan paperin kahtia
odotan sitä ukkoa joka kerää paperit
tuolta se tulee
joo, annoin paperin
pikkuhiljaa rupee jännittään
...

Ei siis menny ihan niinku ite suunnittelin, mutta eipä noiden kahden kandidaatin kanssa voi kuin voittaa. Astrid on aivan loistava tyyppi hänkin, olisin vaan halunnut Maisan. Ei voi mitään.

Jeh, päivä on kuitenkin siinä pisteessä, että menen alas istuskelemaan ihmisten kans vähäks aikaa ja meen sitte nukkumaan.

DSCN2794.jpg
Kohtuu heikkolaatuinen kuva, mutta minähän se siinä odottamassa IJR-äänestystä

Posted by Cyykky 08:39 Archived in Thailand Comments (0)

AIM 2. päivä

Bangkok, Thaimaa

semi-overcast 31 °C

Noniin, onnistuin vaihteeksi nukkumaan pommiin, pitäisi varmaan hankkia herätyskello. Vahinko ei ollut suuri, missasin vaan delegaatiotapaamisen, joka pidetään suomalaisten kanssa joka aamu aamupalan jälkeen.

Kuitenkin, loistava päivä takana. Sain niin paljon uusia ideoita mitä tehdä, kun tulen takaisin, että en saanut unta yöllä. Päässä pyöri vaan, miten toteutan kaiken mitä olen ideoinut. NGO-relations esitys oli hyvä ideoiden ja motivaation lähde, mutta vielä parempi keskustelu käytiin puoli yhdeltätoista illalla. Aihetta ja ihmisiä en voi kertoa, koska vedän aiheesta aktiviteetin seuraavalla JB-leirillä, enkä halua paljastaa, mistä on kyse.

Illalla saimme nauttia jälleen kerran Thaimaan Kuninkaan henkilökohtaisen neuvonantajan seurasta, kun katselimme erilaisia esityksiä paikallisten puolelta. Oli taikuria, thai-nyrkkeilyä jne. Se neuvonantaja oli niin innostunut kokouksestamme, että halus ihan omasta aloitteesta tulla uudestaan.

Mutta, mun mailiosote edelleen tenttu@mail.com ja sinne saa lähettää kuulumisia, mitä siellä päin tapahtuu. Olen ollut jo yli viikon reissussa, enkä ole kuullut juuri mitään. Mitä nyt päiväkirjaan tulee kommentteja sillon tällön eri ihmisiltä.

DSCN2791.jpg
Minä ja huonekaverini Mario ennen kuin hän lähti kotiin.

Posted by Cyykky 09:27 Archived in Thailand Comments (0)

AIM 1. päivä

Bangkok, Thaimaa

sunny 30 °C

Menin eilen nukkumaan jo puoliltaöin ja heräsin aamulla todella virkeänä ja hyvässä fiiliksessä. Aamulla pidettiin pientä palaveria suomalaisten kanssa ja syötiin aamupalaa. AIM alkoi virallisesti tänään ja aloitusseremoniat olivat sen mukaiset.

Aamun ensimmäinen sessio avasi AIMin. Thaimaassa on tapana tulla avaamaan jokainen kansainvälinen konferenssi kumauttamaalla isoa kongia. Meidän kokouksen tuli avaamaan Thaimaan kuninkaan henkilökohtainen neuvonantaja (herra iso-Herra). Asustuksenkin piti olla puoli-virallinen. Tämän jälkeen oli ns. circle of nations. Sama, kun juniorikokouksessa, mutta isommalla skaalalla. Nyt kaikki trusteet kertoivat, mitä kunkin maan CISV:ssä on tapahtunut noin yleensä. Btw. Suomen delegaatio koostuu viidestä henkilöstä: Minä, Sini (Trustee), Katri (Naantalin pj), Iikko (Liiton pj) ja Nina Koskinen (Summer Camp-komitea)

Iltapäivällä istahdin Larsin (mun pomo internet-komiteassa) kanssa komiteahuoneeseen ja Lars esitteli mulle uuden systeemin, millä tehtäisiin komiteoiden sivuja. Ideana on se, että meidän ei enää tarvi siirtää kaikkia pilkkuja, vaan komiteat voi itse muuttaa sivujaan. Iltapäivä menikin aika pitkälti tämän projektin ja minutesien kanssa.

Illalla oli ns. welcome party alkuillasta kuulimme paikallista musiikkia ja kuorolaulua (yllättävän hyviä esityksiä) ja pari puhetta. Sitten alkoi illan kohokohta. Tämä hotelli on nimittäin Bangkokin keskellä kulkevan joen varrella. Meillä olikin viiden tähden huvivene odottamassa hotellin ulkopuolella, jossa söimme illallista ja biletimme alkuillasta. Kävimme melkein toisella puolella Bangkokkia, ruoka oli aivan uskomataonta ja tunnelma katossa. Todella mahtava alku kokoukselle. Laitan kuvia tähän, heti kun saan niitä muiden kamerasta, mun kamera kun on alkanut ryppyilemään.

Illalla jatkoimme welcome partya junioreiden kesken pidemmälle iltaan.

Posted by Cyykky 21:10 Archived in Thailand Comments (0)

IJBC -> AIM

Bangkok, Thaimaa

sunny

Aamu ei alkanut kovinkaan vahvasti. Ennen nukkumaan menoa tilasin herätyksen aulasta klo 7:45, mutta heräsimme puhelinsoittoon kello 11, kun Noam Israelista soitti, että "viittittekö jätkät tulla tänne kokoukseen" =) En tiedä, unohtiko henkilökunta herättää meidät, vai eikö kumpikaan vain yksinkertaisesti herännyt, mutta lopputulos oli kuitenkin se, että missasin aamusta aloitekeskustelun ja puolet työryhmäajasta. Ei mikään korvaamaton menetys, mutta harmittaa silti.

Iltapäivä meni lähinnä IJBC:n lopettelun merkeissä. Tänään oli tosiaan viimeinen päivä tätä nuorten kokousta ja koko CISV:n kokous alkaa huomenna. Aamupäivällä kirjoiteltiin palautteita ja pidimme kyselytuokion IJR-kandidaateille. Sen jälkeen IJBC olikin ohi. Ilta on mennyt illallisen ja rauhoittumisen merkeissä. Alan tämän jälkeen viimeistellä muistiinpanoja. Siinä menee varmasti huomisiltaan asti, mutta ompahan sitten tehty. AIMin aikana mun ei tarvi osallistua joka ikiseen sessioon, joten voin rauhassa just viimeistellä muistiinpanoja ja tehdä ECT:n (Electronic Communications Taskforcen) hommia.

P.S. Lisään kuvia, kunhan saan laitettua niitä koneelle, oon ollu aika laiska viime aikoina kuvien kanssa.

Posted by Cyykky 07:11 Archived in Thailand Comments (1)

IJBC 4. päivä

Bangkok, Thaimaa

sunny 30 °C

Viimeöisestä karvaasta tappiosta huolimatta aamu lähti käyntiin normaalisti. Aamupalan jälkeen sai valita neljästä vaihtoehdosta, mihin koulutukseen menee. Neljä eri komiteaa piti koulutuksia ja itse menin ODC:n koulutukseen (Organizational Development Committee) lähinnä siitä syystä, että NJR-kauteni jälkeen siirryn todennäköisimmin promootioon.

Sitten seurasi yksi siisteimmistä sessioista, mitä on ollut. Home-staff järkkäsi ns. "Home Staff Surprisen". Aluksi kaikki vietiin alakertaan, mihin oli tehty thai-nyrkkeilyareena. Paikan päällä oli kaksi thaimaalaista ammattinyrkkeilijää ja Skotlannin mestari. Kaikilla oli myös valmentajat/opettajat mukana. Show oli varsin hieno, jonka jälkeen pääsimme itse kokeilemaan peruslyöntejä ja potkuja. Thai-nyrkkeilyn jälkeen oma ryhmäni pääsi nauttimaan ammattilaisten Thai-hieronnasta. Kyllä, home-staff oli tilannut jostain firmasta kaksikymmentä ammattihierojaa. Hieronta keskellä päivää oli varsin rentouttavaa. Tuskin maltan odottaa sitä, kun löydän itseni joltain paratiisisaarelta rannalta löhöömästä ja nauttimassa thai-hieronnasta. Lopuksi näimme vielä paikallista tanssia ja lähdimme lounaalle.

Lounaan jälkeen minä, Erik (SWE), Sune (DEN) ja Lars Kvamme Norjasta teimme johtajaratkaisun. Menimme saunaan, vaikka ulkona on +33. Kyllä, täällä on ihan perussuomalainen sauna, joka on juuri sellainen, kuin pitääkin. 3 euroa siitä joutuu maksamaan, mutta on kyllä joka pennin arvoinen. Saunasta pääsi uima-altaalle ja porealtaaseen löhöömään ja päätinkin, että hemmottelen itseäni lounaan jälkeen useamminkin. (Siinä on aina semmonen 1,5 tuntia ylimäärästä aikaa).

Iltapäivällä oli pari tuntia aikaa säätää työryhmissä sekä toinen koulutuskierros, joita tällä kertaa piti juniorit. Itse en varsinaisesti osallistunut koulutukseen, vaan keskusteluun hotellin ulkona. Aiheena oli IJR:ien kehittämä opus aiheesta Regional Cooperation. Illalla oli eri maiden kansallisuusiltoja. Esim. japanilaiset pitivät hauskan esityksen. He puhuivat japania keskenään ja meidän piti arvata mistä on kyse. Yllättävän hyvin onnistui, vaikka kukaan muu ei varsinaisesti japania puhunutkaan.

Illalla oli aivan loistavat farewell-bileet. Teemana oli supersankarit ja jotkut sankarit olivatkin pukeutuneet varsin luovasti. Hauskaa pidettiin aamuun asti.

Posted by Cyykky 06:48 Archived in Thailand Comments (0)

(Entries 16 - 30 of 39) « Page 1 [2] 3 »