A Travellerspoint blog

IJBC 3. päivä

Thaimaa, Bangkok

rain 30 °C

Aamupäivä meni uuden aiheen puitteissa. IJR:t saivat aikanaan idean, että pitäiskö kaikilla JB:illä olla ns. minimivaatimukset pitkä pitäisi täyttää ollakseen "virallinen" JB. Liikkeelle lähdettiin aivan puhtaalta pöydältä joten yksi keskusteluryhmä alkoikin heti puida, että tarvitaanko moisia vaatimuksia ollenkaan. Mihinkään suuriin päätelmiin ei edes päästy, eikä ollut tarkoituskaan. Kyseessä on varmaan ainakin n. kolmen vuoden projekti. Aloitettiin kuitenkin täällä.

Iltapäivällä päästiinkin tasan IJBC:n puoliväliin joten pidimme lyhyen väli-evaluaation ja ns. midway bonding session, jossa ryhmityttiin regioneihin. (Eurooppa yks ryhmä jne.) Kyseessä oli tietovisa, missä piti tuntea oman regionin koordinaattorit mahdollisimman hyvin. IJR-kandidaatit kysyivät kysymyksiä ja tarkotuksena oli saada sama vastaus sekä koordinaattoreille, että ryhmälle. Eurooppa sai kaikki vastaukset oikein, mutta meitä epäiltiin "huijauksesta", joten ei kai sitten voitettukaan...mekö huijattaisiin? Eeeeei...

Midway bondingin jälkeen vuorossa oli Regional Meetingit, joissa istuttiin ja juteltiin regioneiden kesken. Käytiin hieman läpi mennyttä ja tulevaa EJBM:ää, PJBT:tä ja kaikkea muuta Eurooppaa koskettavaa. Yksi pääotsikko oli luonnollisesti illan World Cup Soccer-ottelu, jossa Eurooppa kohtaisi muun maailman (perinne varmaan kymmenen vuoden takaa). Saimme myös aika vaikean keskustelun aikaiseksi IJR:ien tekemästä uudesta guidelinestä, joka määrittää regioneiden toimintaa hieman uudestaan. Kaikki eivät todellakaan olleet samaa mieltä muutoksista (ihmiset osaa välillä tulkita asiat mahdollisimman hankalasti). No, mihinkään yhteisymmärrykseen ei päästy, joten pyysimme IJR:iä selventämään asioita koko porukalle myöhemmin.

Illalla saimme vieraita IJBC:hen. Kaikista komiteoista tuli kaikki kynnelle kykenevät vanhukset vierailulle ja saimme yhden varsin hauskan aktiviteetin vedettyä. Jakauduimme ryhmiin ja jokainen ryhmä sai yhden kansainvälisen komitean aiheekseen. Aiheista tehtiin sitten näytelmä, mitä luulisimme, että he komiteansa kanssa tekevät. Näytelmät olivat varsin hauskoja, ja oli ihan mukava nähdä vanhoja CISV-guruja "hassuttelemassa" ilman mitään estoja. Niin, ja kaiken lisäksi CISV:n presidentti, Kathy Knoop veti energizerin siinä aluks.

Sitten, seurasi illan koho kohta. World Cup. Vuodesta -99 asti Eurooppa on onnistunut voittamaan tavalla tai toisella. (Esim. Costa Ricassa voitimme rangaistuslaukauskisan yhdellä maalilla.) Vaikka meitä eurooppalaisia oli 30 ja muuta maailmaa oli 60 (niin, meitä on 95 tyyppiä 33 eri maasta...=), emme aikoneet antaa hiukkaakaan periksi. Matsi alkoikin eurooppalaisittain hyvin, kun Espanjan Rivaldona tunnettu Trigo laukoi ensimmäisen maalin alle minuutissa.

Siitä alkoikin alamäki. Brasilian Marcos tykitti melkein puolestakentästä kaaoksen läpi ensimmäisen maalin vastustajalle ja olimme tasoissa. (Niin, meitä oli siellä kentällä kaikki yhtäaikaa yhdessä isossa kaaoksessa) Vähän myöhemmin vastustaja olisi taas saanut maalin, mutta Ruotsin Erik hieman...hmmmm...avitti pallon suuntaa käsillään (vaikka ei ollutkaan maalivahti), joten seurauksena oli rangaistuspotkut. Costa Rican lahja maailman jalkapallolle, uusi ReCo, Nano Batalla ei erehtynyt ja lukemat säilyivät muun maailman hyväksi 2-1 loppuun saakka.

Valitan, ystävät. Viisi vuotta vanha perinne Eurooppalaista jalkapalloylivoimaa on mennyttä...

Posted by Cyykky 11:42 Archived in Thailand Comments (0)

IJBC 2. päivä

Bangkok, Thaimaa

rain 29 °C

Kiireinen päivä, ei voi muuta sanoa. Ja vielä vaan jatkuu. Pisimmät tauot on tänään ollu jopa 5 minuuttia ja niistäkin olen joutunut välillä nipistämään. Kyse on justiin siitä, että nakitin itteni vastaamaan muistiinpanoista. Kyllähän meillä taukoja on, mutta niistä suurin osa menee justiin muistiinpanojen kanssa näpräämiseen. En silti kadu, on ihan kiva, että on tekemistä.
DSCN2771.jpg
Yleiskuva IJBC:stä ja kokoushuoneesta

Kuitenkin, aamun ensimmäinen sessio piti sisällään ns. "Circle of JBs":n. Jokaisella edustajalla oli minuutti aikaa kertoa viime vuoden tärkeimmät tapahtumat omassa JB:ssä. Itse kerroin JB-lumiriehasta, onnistuneesta reissusta Tallinnaan viime joulukuussa ja ensimmäisestä vuoden kestävästä teemasta: "Ihmisoikeuksista" Lisäsin sekalaista höpötystä vähän joka paikkaan. Jos kiinnostaa lukea, mitä muualla maailmassa on tapahtunut, James (junior IJR) kerää minulta nämä muistiinpanot (minutes) joka ilta ja laittaa nettiin. Kello on täällä neljä tuntia enemmän, kun teillä, joten voitte lueskella niitä mukavasti illan mittaan. Mihin ne siellä sivulla tulee, on vielä mysteeri, mutta luulisin, että löytyvät etusivulta päivittäisen uutiskatsauksen lisäksi. Osoite on vanha tuttu www.ijb.cisv.org

Aamun session jälkeen IJR:t esittelivät meille tarkemmin heidän uusinta saavutustaan. Uudelleen kirjoitettua O-15:sta. O-15 on läpyskä, joka määrittelee mitä JB on ja mitä eri roolit tarkottaa jne. jne. Suomen JB:läisille tiedoksi, että pidin vähän meteliä ja vedin pari energizeriä aamupäivän mittaan. Mitkäs muut, kun Badger ja Undulaatti. Takuuvarmoja hittejä jälleen kerran. Lounaan jälkeen käytiin läpi tulevan vuoden suunnitelma ja muodostettiin työryhmiä, että saadaan jotain aikaiseksi. Itse jatkan EJBM:ssä aloitettua Euroopan JB:n historian kokoamista ja kirjoittamista hollantilaisen Ingridin kanssa. Pari vanhempaa nais-ihmistä tuli myös kouluttamaan projektisuunnittelua, joista on varmasti hyötyä, kun koittaa pitää isoa projektia hyppysissä.

Illallisen jälkeen oli vuorossa illan viimeinen sessio. Aiheena Regional Cooperation, jossa käytiin läpi IJR:n luoma ohje aiheesta. Jakauduttiin ryhmiin ja haettiin opuksesta vastauksia visaisiin kysymyksiin. Lopuksi sain koottua päivän muistiinpanot, lähetettyä ne Jamesille, kirjoitettua tämän loppuun ja nyt aion pyöriä ympäriinsä jonkin aikaa, ennen kuin menen nukkumaan.

DSCN2774.jpg
Minähän se siinä, hajoilemassa muistiinpanojen kanssa.

Posted by Cyykky 06:26 Archived in Thailand Comments (0)

IJBC 1. päivä

Bangkok, Thaimaa

sunny 32 °C

Jep,

aamupalan jälkeen ahtauduimme taksii ja ajoimme kokouspaikalle. Kokouspaikkana toimii isomman luokan hotelli joen rannalla (The Royal River hotel). Saavuimme juuri ennen suurinta ihmisryntäystä joten selvisin puolessa tunnissa registration-hässäkästä siinä missä monilla meni jonoissa yli kaksi tuntia. Lähdimmekin Tanskan ja Saksan NJR:ien kanssa syömään lounasta muiden jonottaessa milloin mihinkin eri huoneeseen.

Illalla aloitimme ohjelman. IJR:t (Ne jotka on tämän kokouksen järjestänyt. Ensimmäinen sessio esitteli kansainvälisen JB:n kotisivuilla pyörivää wiki-pohjaista nettisysteemiä, johon voi itse kirjoitella ja lisäillä tavaraa. Systeemi on tuttu netistä löytyvistä tietosanakirjoista, joihin voi itse lisäillä tavaraa sitä mukaa mitä mieleen tulee. JB:läisille tiedoksi, että kyseinen sivu löytyy osoitteesta http://www.ijb.cisv.org/ -> Contribute. Käykää ihmeessä lueskelemassa ja lisäämässä tavaraa. Kyseessä on hyvinkin uusi juttu, joka on ottanut jo hyvin tuulta alleen.

Vaikka tällä on n. 90 osallistujaa, tuttuja on silti melkein kolmannes. En edes ala listaamaan kaikkia. Joka tapauksessa tuntisin kaikki ainakin jonkun tutun kautta. Illalla oli vielä illallinen, jonka jälkeen ehdin katsoa viimeisen puoli tuntia formuloita. Illallisen jälkeen IJR:t pitivät meille ihan normaalin keskusteluaktiviteetin otsikolla "Logot". Keskustelun jälkeen home-staff otta ohjat käsiinsä ja ns. Welcome Party alkoi. Bileet ovat käynnissä tälläkin hetkellä, mutta päätin tulla kirjoittamaan tänne ja lähettämään tämän päivän muistiinpanot Jamesille, jotta ne saadaan nettiin mahdollisimman nopeasti. Otin nimittäin vapaaehtoisesti nakin vastata jokaisen session muistiinpanojen tekemisestä, keräämisestä ja koordinoinnista. Iso homma, mutta varmasti palkitsevaa, kun se on valmis.

Se siitä, lähden tästä fiilistelemään tonne Welcome Partyyn.

DSCN2769.jpg
Welcome Party alkoi thaimaalaisella kulttuurirysäyksellä kynttilöiden kera ja jatkui perinteisellä biletyksellä yömyöhään

IJBC = International Junior Branch Conference (tämä kokous)
IJR = International Junior Representative (tämän kokouksen järjestäjät, kansainväliset junioriedustaja)
NJR = National Junior Representative (kansallinen junioriedustaja, suurin osa tämän kokouksen osallistujia on NJR:iä. Itse olen Suomen NJR.)

Posted by Cyykky 09:19 Archived in Thailand Comments (1)

Grand Palace

Bangkok, Thaimaa

rain 20 °C

Aamupalasta selvittyamme suuntasimme ehka suurimpaan ja tunnetuimpaan turistinahtavyyteen taallapain. Kuninkaallinen palatsi ja "Emerald Buddha"-temppeli kuuluvat jokaisen turistin paivaohjelmaan ennemmin tai myohemmin.

Tuk-Tukkien sijaan paatimme kavella. Matkaa ei ollut paljoakaan eika porukkaakaan talla kertaa, kuin kymmenen. Kameraa en muistanut ottaa mukaan, joten lisaan tahan kuvia heti, kun saan ne kaverin kamerasta.

Palatsialue oli varsin hulppean nakoinen. Pienesta sateesta huolimatta oli varsin mukavaa kavella ympariinsa. Muutaman jalkapallokentan kokoiselle alueelle oli tungettu suuri temppeli, hallintorakennuksia ja muun sekalaisen lisaksi kuninkaan asuinrakennus. Olimme kuulleet paljon tasta "Emerald Buddha"-patsaasta, joten luulimme, etta se on varmaan niin iso, etta nakyy korvatunturille saakka. Ihmetys oli suuri, kun maan uskonnollisesti arvokkain monumentti olikin saastopossun kokoinen vihrea moykky, joka etaisesti muistutti Buddhaa. No, ei se koko kai kaikkea ratkaise.

Parin tunnin kiertelyn jalkeen paatimme suunnata kohti China Townia, joka kuulemma olisi nakemisen arvoinen. Puolivalissa matkaa aloimme olla niin nalissamme, etta paatimme poiketa nauttimaan paikallisista perinneherkuista paikalliseen McDonaldsiin. Lounaan jalkeen paatimme unohtaa China Townin toistaiseksi ja tulimme Tuk-Tukeilla takaisin hostellille. Hostellilla lepasimme hetken ja aloimme jutella vahan vakavammin tulevasta kokouksesta portugalilaisen huonekaverini, Manelin kanssa. Kokous alkaa huomenna, joten tanaan otamme rauhallisesti, valmistaudumme henkisesti kokoukseen ja aion viela illan paatteeksi lukea viimeiset paperit, mita en ole viela ehtinyt lukea.

Illalla keraannyimme hostellin alakerrassa olevaan ravintolaan illalliselle. Australian ja Portugalin NJR:t liittyivat seuraamme ja ruokailun jalkeen tulin kirjoittamaan rastiin jaaneet paivakirjamerkinnat. Suuntaan viela seurueeseen takaisin, mutta aion menna kohtalaisen ajoissa nukkumaan.

Posted by Cyykky 08:09 Archived in Thailand Comments (1)

Tuk-Tuk

Bangkok, Thaimaa

sunny 31 °C

Aamulla paatettin vaihtaa astetta hienompaan hostelliin, joka maksaisi huikeat 4 euroa/yo. Taalla on kuitenkin omat suihkut ja vessat, seka ilmastointi, joka kylla pieksee edellisen hostellin tuulettimet. Palvelukin on parempaa ja tunnelma kansainvalisempi.

Aamupalan nautittuamme suuntasimme Tuk-Tukeilla (paikallinen kolmipyorainen moottoroitu riksa) joelle, josta paasimme tunnin kierrokselle ihailemaan paikallista vene-elamaa. Veneilyn jalkeen turistioppaiksi muokkautuneet Tuk-Tuk-kuskimme veivat meidat katsomaan jotain buddhan patsasta (ei, se ei ollut SE buddhan patsas mika on kaikissa matkaoppaissa, mutta iso kumminkin) Taman jalkeen poikkesimme viela Golden Mountainille, joka on pienelle maennyppylalle rakennettu temppeli. Sielta sai aika hyvan nakoalan Bangkokin yli.DSCN2734.jpg
Thaimaalaista silta-arkkitehtuuria
DSCN2742.jpg
Tallaisilla veneilla ajeltiin tunnin verran
Paluumatkalla poikkesimme pukukauppaan. (Tuk-Tuk-kuskit saa jotain provikkaa, jos ne tuo turisteja sisaan.) Taalta on tarkotuksena tuoda saaliina yks tai kaks pukua, joten katselin ymparille ihan oikeasti kiinnostuneena. Loppujenlopuksi ostin vaan yhden kravatin, josta tykkasin.

DSCN2763.jpg
Golden Mountainilta aukesi mukava nakoala Bangkokin yli

Illalla lahdettiin paivalliselle lahimaastoon. Sen jalkeen tapasin lisaa kavereita, jotka on tulossa kokoukseen. Oli ihan mukava istuskella vaan kolmen muun tyypin kanssa vaihtelun vuoks. Meita on nimittain ollut parhaillaan 16 tyyppia yhta-aikaa liikenteessa. Ihan mukavia tyyppeja, mutta liikkuminen, ravintolan loytaminen jne. on valilla taytta tuskaa, kun on niin iso porukka. Kokouksen jalkeen koitan loytaa jonku porukan, missa meita on esim. 4. Se vois olla aika optimi maara.

Posted by Cyykky 05:27 Archived in Thailand Comments (0)

Bangkokissa

Bangkok, Thaimaa

sunny 34 °C

Noniin,

eilisin ylimaaraisen Helsinki-paivan jalkeen lahdin, kuin lahdinkin Thaimaahan. Lento meni harvinaisen kivuttomasti. Vapaaehtoisen Helsinki-yon vuoksi Finnairin henkilokunta antoi erityiskohtelua ja hommasi minulle ikkunapaikan varauloskayntirivilta (jossa on enemman jalkatilaa, kuin pystyt kayttamaan) Lisaksi vieressani istui kaksi mukavaa henkiloa, isa ja tytar. Isa oli asunut Thaimaassa kolme vuotta ja antoi kullanarvoisia vinkkeja paikoista, joissa kannattaa ja joissa ei kannata kayda. Sain myos nukuttua paremmin, kuin koskaan ennen lennolla.

Bangkokkiin saavuttuani valitsin hitaimman passintarkastusjonon, jossa jouduinkin seisomaan melkein puolitoista tuntia. Se oli oikeastaan vaan hyva, silla jonossa seistessani bongasin pari italialaista kokous-tuttua, joiden joukkoon liityin tarkastuksen jalkeen. Tulimme taksilla Khao San-kadulle, joka on reppuselkamatkailijoiden keskus tassa maassa. Etsimme loppujen lopuksi 12 hengen vahvuisen porukan kanssa mukavan hostellin ja lahdimme illalliselle.

Hostelli on muuten varsin mukava. Hinta on 2 euroa/yo ja taalla on lukittavat huoneet, suihkut ja alyttoman halpa nettihuone. 20 minuuttia koneella maksaa 20 bahtia (30 senttia).

Illallisen jalkeen lahdimme tutustumaan paikalliseen yoelamaan. Porukkaan paremmin tutustuttuani selvisi, etta seurueeseemme kuuluu myos israelilainen laivaradisti Eran. (Itsehan olin laivaradisti intissa) Inttijuttuja heiteltiinkin sitten loppuilta. Viimeiseksi mentiin Eranin kanssa pelaamaan biljardia paikallisia vastaan. Turpaanhan siina tuli...

DSCN2731.jpg
Laivaradistit suomesta ja israelista. Mina ja Eran.

Posted by Cyykky 07:39 Archived in Thailand Comments (1)

Mutkia matkaan

Helsinki, Suomi

overcast 15 °C

Jos kaikki olisi mennyt, kuten suunniteltiin, olisin parin tunnin päästä perillä.

Lentokentän check-inissä sanoivat, että kone on ylibookattu ja jos haluan, voin jäädä Helsinkiin hotelliyöksi ja saisin siitä mukavan korvauksen. Laskeskelin hetken, että n. viiden viikon matkasta yksi yö ei ole paljoa pois, joten ilmoittauduin vapaaehtoiseksi. Tällä hetkellä istuskelen siis Scandic Marskissa Helsingin keskustassa. Lento lähtee tänään samaan aikaan, kuin olis lähtenyt eilen, joten tasan vuorokauden tässä "menettää". Ei paha.

DSCN2723.jpg

Tänään aion pyöriä Helsingin keskustassa ja etsiä, jos vielä löytyy jotain, jota "välttämättä" tarvitsee matkalla.

Posted by Cyykky 00:52 Archived in Finland Comments (0)

Se on menoo ny...

Turku, Suomi

24 °C

Noniin, laukut on pakattu ja lähtö on muutaman tunnin päästä. Tässä varustelista, jolla aion pärjätä.

Haglöfs Sec 75 Rinkka:

 • 3 kengät
 • 7 alusvaatekerrastoa (mukaanlukien 7 t-paitaa)
 • 3 erillistä bilepaitaa
 • Suomen lippu (kokousta varten)
 • Puvun housut (kansallispukua varten)
 • Kahdet pitkälahkeiset housut
 • Kahdet shortsit
 • Uimahousut + pyyhe
 • Makuupussi

Da Kine Heli Pro reppu:

 • Kannettava tietokone
 • Tarvittavat kaapelit
 • Lääkepussi, jossa
 • Malariapillerit
 • Maitohappopillerit
 • Paracetamolia (jos Dengue iskee)
 • Ibuxiniä
 • Laastareita + hiertymälaastareita
 • Nenäliinoja
 • Lisäksi lentoliput + tarvittavat dokumentit

Lisäksi pitkähihainen paita ja vanha lompakko. (joka on tarkoitettu taskuvarkaille. Sisällä ei ole muuta, kun lappu, jossa lukee "Better luck next time, sucker!!"

Lento lähtee 23:25 ja kestää kymmenisen tuntia. Kirjoitan lisää, kun pääsen perille.

Posted by Cyykky 05:24 Archived in Finland Comments (0)

Lähdön tunnelmaa

Turku, Suomi

semi-overcast 21 °C

Hei!

Jos olet eksynyt tänne jostain internetin syövereistä, nimeni on Teemu Alanen ja tämä on matkapäiväkirjani. Lähden 26.7.2005 Thaimaahan ja palaan 1.9.2005. Matkan tarkoituksena on osallistua vapaaehtoisjärjestöni (CISV - Children´s International Summer Villages) vuosittaiseen maailmankokoukseen Suomen edustajana ja lisäksi pyöriä ympäri Thaimaata ja lähiseutuja mahdollisimman paljon. Itse kokous on Bangkokissa 1.-10.8. Loppuajan matkustelen minne mieli tekee.

Tällä hetkellä en edes ole aloittanut pakkaamista. Matkakuume alkaa kuitenkin pikkuhiljaa kutitella, onhan lähtöön enää neljä päivää. Valmistelut alkavat muuten olla kunnossa. Viimeiset rokotukset pistetään huomenna, passi ja viisumi on ok ja matkavakuutus voimassa.

Samaan tapaan, kuin viime vuotiselta Euroopan matkalta, aion kirjoittaa jokaiselta päivältä kertomuksen tänne maksimissaan kahden päivän viiveellä.

Posted by Cyykky 11:55 Archived in Finland Comments (0)

(Entries 31 - 39 of 39) « Page 1 2 [3]